Отложено бе поредното дело срещу Иван Пачелиев

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 18, 2021 09:59

Отложено бе поредното дело срещу Иван Пачелиев

Акценти

  • Регионален вестник, # 27/959 година XVIII, 16 - 22 юли 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Делото в Бургаския апелативен съд за обжалване присъдата на Окръжен съд – Ямбол (ЯОС) срещу Иван Пачелиев – Дюмона, проведено на 13 юли, бе отложено за разглеждане по същество за 15 август. Така съдебната сага, продължаваща вече повече от година, за жестокото убийство на медицинския фелдшер Димитър Факиров от с. Орешник не приключи и на това заседание.
Престъплението бе извършено през октомври 2019 г. в Здравната служба и за него обвинен и осъден на 25 г. затвор от ЯОС, бе местният жител Иван Пачелиев, известен още като Дюмона. Присъдата бе обжалвана на по-висока инстанция и от двете страни в делото. Защитата на Пачелиев е поискала отмяна на присъдата поради недостатъчни и непълни доказателства за вината му.
Защитата на роднините на Димитър Факиров обжалва размера на постановеното наказание, като поиска максималното наказание – доживотна присъда.
ЯОС отмени и присъдата на Районен съд – Тополовград по другото дело срещу Иван Пачелиев – за незаконното притежание на оръжие и боеприпаси. Делото се връща за нова разглеждане от друг съдебен състав.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 18, 2021 09:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама