Отличиха ДГ „Ален мак“ като „Най-активно учебно заведение”

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 12, 2022 11:30

Отличиха ДГ „Ален мак“ като „Най-активно учебно заведение”

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 9 – 15 декември 2022 г., брой 45/1023, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

ДГ „Ален мак“ – Харманли, е носител на титлата „Най-активно учебно заведение” на България за 2022 година. Тя е единствената детска градина от 6-те номинации, за които са кандидатствали над 700 градини и училища.
Осмото издание “Европейски ден на спорта” в училище се проведе в края на септември. Всички занимания в училищата и детските градини бяха посветени на здравословния и активен начин на живот. Почти 140 хиляди български деца са участниците в тази кампания.
Специалната награда за “Най-активна детска градина” единствено в България се присъжда на ДГ „Ален мак” – Харманли, които показват висока ангажираност към децата, не само в “Деня на спорта” в училище, а и пред цялата година, включвайки постоянно децата в различни дейности на сдружение „BG Бъди активен”. Градината е ангажирала и родителите с почистване и други зелени активности, като част от зелената тема на празника.

ДГ „Ален мак” е градината с най-голям брой деца, педагогически и непедагогически персонал в община Харманли. В нея се обучаваха учителите на града и цялата област. Там се изнасяха открити уроци и ситуации, от които се учеха всички учители.
Учителите на ДГ „Ален мак” непрекъснато усъвършенстват своита квалификация, свързана с проблематиката и обществения статус на учебно – възпитателното заведение.
Иновативните процеси в детската градина обхващат утринната среща при приема на децата, дейностите по кътове, Монтесори метод като допълнителна форма за надграждане във възпитателната работа извън държавните образователни стандарти. Поредна успешна иновация е „Jump math” , чрез която ще се развива логическото детско мислене. И не на последно място ЛЕГО материали и СТЕМ, чрез които децата ще затвърждават знания, а основните форми на обучение и възпитание ще станат по-достъпни и интересни.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 12, 2022 11:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.