Откриха 24 афганистанци, натоварени в микробус

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 29, 2021 08:47

Откриха 24 афганистанци, натоварени в микробус

Акценти

  • Регионален вестник, # 28/960 година XVIII, 23 - 29 юли 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Полицаи задържаха 24-годишен мъж, който превозвал незаконно мигранти. На 20 юли 2021 г. около 14:50 ч. в землището на с. Планинец граничните служители на ГПУ – Крумовград и Ивайловград извършили проверка на товарения автомобил, управляван от Б.Д., на 24 г. В товарното помещение на колата били открити 24 граждани на Афганистан.
Установено е, че същият ден чужденците влезли в България от Гърция в землището на село в община Ивайловград. Продължили да се движат пеша и в района на с. Покрован, изчакали пристигането на товарния автомобил, който да ги откара до София.
Б.Д. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.
Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Ивайловград са го обвинили по чл. 281, ал. 2, т. 4 и т. 5, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс за това, че противозаконно подпомогнал чрез осигуряване на транспорт на 24 граждани на Афганистан да преминат през страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – товарен автомобил, марка „Форд Транзит“, с български регистрационен номер.

Снимка: Архив Strannik

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 29, 2021 08:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама