Откриха реновираната обществена баня в Минерални бани

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 1, 2022 07:59

Откриха реновираната обществена баня в Минерални бани

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 30 септември – 6 октомври 2022 г., брой 35/1013, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Откриха реновираната и напълно обновена обществена баня с минерална вода в Минерални бани. Това стана на 17 септември, а гостите на събитието бяха поздравени с песни и танци в изпълнение на деца от Народно читалище ”Заря – 1957”, Минерални бани, и Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1952″, Караманци. Прозвуча и “Песен за Минерални бани” в изпълнение на Ивана Бойчева и Росица Делева.
При откриването кметът Мюмюн Искендер каза: „Обиколих цяла България във връзка с това и основният проблем на общините, където има минерални води, е това, че няма достатъчно количество минерална вода за инвеститорите. При нас половината от дебита изтича в реката, а дотук сме изградили три нови депа за над 1000 кубически метра, които да съхраняват количества вода нощно време, когато никой не я ползва.“
Той допълни, че е изградена подземната инфраструктура във всички посоки, в които има инвеститори или където ще има последващи.
За ремонта на банята бяха предвидени 650 000 лева, но за да бъде завършен, Общината отдели още 170 000 лева свои средства.
По-голяма част от средствата за ремонта бяха отпуснати по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 1, 2022 07:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама