Открита бе изложба на художника Петко Дечев

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 30, 2022 14:23

Открита бе изложба на художника Петко Дечев

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 29 април – 5 май 2022 г., брой 16/994, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

На 14 април в Малкия салон на Читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1894“ в Тополовград бе открита художествена изложба на големия тополовградски художник Петко Дечев, който напусна този свят преди няколко месеца. Бяха представени 40 негови картини от различните му творчески периоди. Почетена бе и неговата памет, а признателност и уважение към големия творец и човек и към семейството му, което присъстваше в залата, изказаха кметът на общината Божин Божинов, председателят на Настоятелството Трифон Трифонов и Петко Ятакчиев – колега на художника.
След края на официалната част присъстващите разгледаха картините от изложбата. Тя бе част от Великденската програма на Общината.
Петко Дечев бе дълги години член на Настоятелството на читалището в Тополовград и активно се включваше в обществения и духовен живот на общината. Негови картини има на много обществени места и частни домове не само в общината, а и в страната. Изложбата ще бъде открита за посещения в рамките на един месец.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 30, 2022 14:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама