Отец Максим отслужи Водосвет за служителите на МВР

Милена Митева
От Милена Митева ноември 8, 2021 18:05

Отец Максим отслужи Водосвет за служителите на МВР

Водосвет и молебен за служителите на МВР в Харманли отслужи йеромонах Максим по случай Празника на полицията – 8 ноември. Той се състоя пред Районното управление , а свещеникът се обърна към тях с думите: „Не случайно празникът на Свети Архангел Михаил, който олицетворява на небето ред, власт и дисциплина и царуване на истината, е избран за патронен празник на българската полиция, която има за цел да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазването на законите в страната“, каза в словото си духовното лице.
„Използвам случая да изразя своята признателност, затова че всички вие безрезервно и всеотдайно изпълнявате високохуманния си дълг към обществото, пренебрегвайки понякога семействата и личното си удобство. Убеден съм, че занапред ще продължите да отстоявате принципите на нелеката ви професия за осигуряване сигурността на гражданите и повишаване на общественото доверие.
Благопожелавам ви здраве и благополучие, професионални и лични успехи, вяра в Бога и сили да защитавате реда в този прекрасен регион!“, допълни свещеникът и освети полицейските автомобили и курбана, даден за служителите от кмета на село Доситеево – Митко Вълчев.
От църквата те получиха поздравителен адрес, голяма икона на Свети Арахангел Михаил, която да се сложи на видно място в управлението и по една малка икона за служебните автомобили.
По-рано директорът на ОДМВР – Хасково старши комисар Венци слав Кирчев изпрати поздравителен адрес до работещите в службата:
„Искам да благодаря на полицейските служители за неуморния труд и за всеки миг, в който са се опитали да бъдат по-силни, по-находчиви и по-решителни от злото. Затова че въпреки напрежението и високото темпо, са съумявали да бъдат концентрирани, отзивчиви и да постигат успехи в борбата с престъпността.
На всички полицейски служители желая здраве, лично щастие и професионални успехи. Отправям най-искрени благодарности и към семействата им, които с търпение и подкрепа са съпричастни към борбата с престъпността и опазването на обществения ред и сигурност.“

Милена Митева
От Милена Митева ноември 8, 2021 18:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама