Отбелязването на Тодоровден в Тополовград ще бъде на 20 март

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 12, 2021 12:16

Отбелязването на Тодоровден в Тополовград ще бъде на 20 март

Акценти

  • Регионален вестник, # 10/942 година XVIII, 12 - 18 март 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Отбелязването на Тодоровден тази година се предвижда за 20 март, когато ще има празник с кушии и други атракции. Организатори са Община Тополовград, читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ и Инициативен комитет „Тодоровци – Тодор Узунов“.
Мястото е местността край храма „Света Петка“ на едноименното възвишение на изток от Тополовград, а за начало е посочено 9:00 часа.
Обявените състезания са за надбягване с коне, с двуколки, а атракциите, които са обявени, са за най-гледан кон, най-нагиздена каруца, майсторско управление на каруца между препятствия, товарене на дърва /за време/, както и други игри. Съобщава се и за организиран транспорт от Тополовград до хълма „Св. Петка“.
Зам.-кметът на общината Хараламби Мочев каза за „Сакарнюз“, че планират да се създаде максимално безопасна обстановка и са взети всички противоепидемични мерки. Съобщи още, че ще следят внимателно обстановката и ако има промяна, ще се преценява допълнително дали да се провежда, или не празникът.
От читалището също потвърдиха, че са започнали подготовката за празника и ще реагират съобразно с епидемичната обстановка.
Най-ентусиазирани са от ИК „Тодоровци – Тодор Узунов“, които с нетърпение очакват празника, но са готови да се съобразят с всяко развитие на събитията – било то в положителен, или отрицателен план.
Тодоровден бе последният голям празник с масово участие на 7 март миналата 2020 година, след което от 8 март страната бе поставена в епидемична обстановка и постепенно бяха отменяни или не се състояха други традиционно масови и чакани празници в общината.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 12, 2021 12:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 645 498 преглеждания