„Оставете храна на нуждаещи се“ в щайга на дърво

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 19, 2021 13:03

„Оставете храна на нуждаещи се“ в щайга на дърво

Акценти

  • Идеята е всеки, който има желание и възможност да оставя пакетирана храна от първа необходимост в нея за други хора в нужда

Свързани публикации

Група млади хора решиха да направят добрина за нуждаещи се в Харманли. Те сковаха щайга, която закачиха на дърво. То се намира на кръстовището между бул. „България“ и ул. „Сакар планина“ (до Пътно управление).

Идеята е всеки, който има желание и възможност да оставя пакетирана храна от първа необходимост в нея за други хора в нужда. Призивът гласи: „Оставете храна на нуждаещи се“.

Зад благородната инициатива стои Красимира Петрова, а за осъществяването са й помогнали и нейни приятели. С подръчни материали и доброволен труд те са сътворили щайгата, като са направили и първото й зареждане с хранителни продукти.

„Малките неща променят мисленето. Нека бъдем по-добри и по-отговорни към заобикалящия ни свят!“, пишат инициаторите под поста си в социалната мрежа. Надеждата им е „Щайгата на доброто“ да се опази от вандализъм и злоупотреби, за да успее да бъде в помощ на хората.

Това е първата изградена щайга „От хора за хора“ в Харманли. Подобни такива има поставени в много други градове, като каузата все повече се разпространява.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 19, 2021 13:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама