Опазването на общественото имущество бе дискутирано на среща

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 25, 2023 10:45

Опазването на общественото имущество бе дискутирано на среща

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 20 – 26 януари 2023 г., брой 3/1027, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

На съвещание на 16 януари, проведено в кабинета на кмета на община Тополовград, бе разискван въпросът как да се спрат или поне да се ограничат посегателствата върху общественото имущество в общината. Съвещанието се ръководеше от зам.-кмета Данчо Трифонов. На него присъстваха представители на двете училища в града – зам.-директора на СУ „Д-р Петър Берон“ и директора на НУ „Св. св. Кирил и Методий“, представител на РУ „Полиция“, юристът на Общината.
Господин Трифонов изрази тревогата на общинското ръководство от „твърде големите, груби и явни посегателства върху общественото собственост в града и селата от общината и неспазването на обществения ред“.
Стана дума и за безразборното изхвърляне на боклуци навсякъде около населените места и извън тях.
Присъстващите споделиха тази тревога и в разговора се коментираха конкретни мерки, които да се предприемат. На първо място да се започне с децата и учениците, като се направят срещи с родителите, на които те да се запознаят с това колко важно е да се опазва обществената собственост.
От администрацията на общината се ангажираха да пре-доставят данни за това колко струва непрекъснатото ремонтиране и обновяване на пейки, кошчета, градинки, чешми и друга обществена собственост. На срещите да се напомня, че това всъщност са парите на родителите на децата, плащани като местни данъци и такси.
От училищните представители излезе предложението да се осигурят обществени места, на които учениците да се учат да отглеждат и засаждат цветя и други растения и да се грижат за опазването им.
С помощта на РУ на МВР бе обсъдено да се засили контрола и съставянето на актове по паркове и градинки, по местата на нерегламентираните сметища и други невралгични относно обществения ред места.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 25, 2023 10:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама