Общото чуждо ли е?

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 11, 2021 14:50

Общото чуждо ли е?

Акценти

  • Регионален вестник, # 2/934 година XVIII, 15 - 21 януари 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Тези контейнери за боклук, намиращи се срещу сградата на бившия Тютюнев монопол и в близост до Старата автогара, и захвърлените им капацикоито виждате на снимката, са собственост на Общината. Което значи, че са на всички нейни жители, закупени от нашите данъци и такси, от парите на всички нас.
Опазването им също би трябвало да е съвместно дело на всички – и на Администрацията, и на жителите на общината. Би трябвало, но очевидно не е, защото явно е по-лесно без капаци – няма да го повдигаш, щото понякога заяжда, а са и малко тежки. А безпризорните кучета и котки това и чакат и затова около контейнерите из града винаги има разхвърляни и разпилени боклуци. Защото повечето са с липсващи или в най-добрия случай са с постоянно отворени капаци.
Тези съоръжения, свързани с поддържането на чистотата на населените места, не са и толкова евтини. И доброто им поддържане и опазване би могло да удължи живота им, и да спести средства от общите ни пари. Все пак, макар и общи, всеки от нас има и малка част собственост в тях. Така че в случая, те изобщо не са чужда собственост, а наша, на всички жители на Тополовград и опазването им не е приумица, прищявка или само задължение на Общината.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 11, 2021 14:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама