Община ще кандидатства по нов проект

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 30, 2021 07:56

Община ще кандидатства по нов проект

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 29 октомври - 4 ноември 2021 г., брой 39/971 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Общинската администрация – Тополовград ще търси одобрението на съветниците от ОбС на общината за кандидатстване с проект по нова програма.
В случая става дума за „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, „Подобрена информираност за изкуства и култура на етнически и културни малцинства (фокус върху роми)“. Тя се фокусира върху ролята, която културата и движимото културно наследство играят като двигател в местното и регионалното развитие с акцент върху заетостта, социалното включване и предприемачеството в областта на културата.
Програмата поставя акцент върху подобряване на условията и качеството на представяне на богатото културно наследство, част от фондовете на музеи, галерии, библиотеки и читалища чрез прилагане на интерактивни методи и чрез създаване на предприемачески идеи, които да създадат по-широк интерес към наследството и да генерират приходи.
На общинските съветници са предложени за обсъждане и гласуване и съответните решения, от които зависи дали ще стартира кандидатстването по този проект.
Дали това ще стане факт – предстои да видим на заседанието на ОбС на 29 октомври.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 30, 2021 07:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама