Община ще кандидатства за обновяване базата на Патронаж

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 26, 2021 12:09

Община ще кандидатства за обновяване базата на Патронаж

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 3 - 9 декември 2021 г., брой 44/976 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Община Тополовград ще кандидатства с проект „Реновиране на базата на Домашен социален патронаж – гр. Тополовград“ /ДСП/. Това ще стане пред Фонд „Социална закрила“/ФСЗ/, който е към Министерството на труда и социалната политика. Тази процедура, ако общината спечели този проект има за цел обновяване и създаване на подходяща и ефективна социална инфраструктура на нейна територия и оптимизиране на условията на труд в нея. Освен това ще бъде монтирано съвременно и енергоспестяващо оборудване.
Чрез този проект община Тополовград ще има възможност да подобри материалната база на ДСП чрез извършване на ремонта на помещенията им, който е крайно необходим.
Общият бюджет на проекта е 59 736,19 лв. с ДДС. Допустимата стойност за финансиране по проекта от ФСЗ 49 581,04 лв. и собствен принос в размер на 10 155,15 лв., който е 17% от общия бюджет.
Това участие по този проект бе одобрено от ОбС – Тополовград и общината ще кандидатства, като крайният срок за това е 21 януари 2022 г.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 26, 2021 12:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама