Община Тополовград е готова за „Преброяване 2021“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 2, 2021 10:03

Община Тополовград е готова за „Преброяване 2021“

Акценти

  • Регионален вестник, # 4/936 година XVIII, 29 януари - 4 февруари 2021 г.Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Общинската администрация в Тополовград няма да има проблеми с провеждането на преброяването на населението и жилищния фонд в Република България. Това увериха за „Сакарнюз“ от Администрацията на малката сакарска община, след като се справиха добра при пробното преброяване, проведено през миналата година.
Според Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г. статистическото изследване трябваше да започне в 0:00 ч. на 22 януари 2021 г. и да приключи в 20:00 ч. на 15 февруари 2021 г. То обаче бе отложено за есента, като мотивите за насрочването му в този период са, че това се налага поради епидемичното разпространение на COVID-19 и съществуващия риск за здравето на преброителите и преброяваните от тях граждани, тъй като дейността изисква директен контакт с лицата и посещение на домакинствата и жилищата. Периодът е избран и заради предполагаемото затихване на епидемията по това време на годината.
Преброяването ще започне в 0:00 часа на 7 септември 2021 г. и ще приключи в 20:00 часа на 3 октомври същата година.

Преброяването на населението и жилищния фонд е най-мащабното изчерпателно статистическо изследване и един от основните източници за събиране на данни за броя и характеристиките на населението и жилищния фонд в страната.
Целта му е да осигури надеждна, изчерпателна и достатъчно детайлизирана по административно-териториални и териториални единици информация за населението и жилищния фонд в страната. Преброяването ще предостави данни за броя и структурата на населението по пол, възраст, образование, икономическа активност, професия, икономическа дейност и други демографски, социално-икономически и етнокултурни признаци

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 2, 2021 10:03
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Венцислав февруари 3, 03:40

    Само не разбирам кой ще хукне да обикаля къщите 12 ч. вечерта? Защо не го напишат че почва от 8 или 10 ч. сутринта? ГЕРБ са толкова тъпи, че за всяко нещо са така – един свестен закон не са измислили – пълен провал.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама