Общинари окопават нови насаждения, грижат се за градинки

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 11, 2022 10:49

Общинари окопават нови насаждения, грижат се за градинки

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 6-12 май 2022 г., брой 17/995, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Около 30-40 човека, предимно служители от различни звена на общината и тополовградчани на доброволни начала окопаха новозасадените дръвчета на общински територии. Окопани бяха засадените преди месец тополови дръвчета на изхода на Тополовград за Ямбол през Крумово и фиданките от дъб и други дървесни видове, засадени в местността Корията и на други места в общината.
Освен окопаването доброволците, водени от кмета на общината Божин Божинов, поляха дръвчетата, за да могат да се прихванат по-добре. Според него със засаждането на тополите ще се възроди старата слава и емблематичното за града дърво, чието име носи той. И още акцентира, че не само трябва да се засадят дръвчетата, но и да бъдат опазени, и да се подпомага развитието им, като тази дейност непрекъснато да се разширява.
Засаждането бе по повод Международния ден на земята – 22 април. Фиданките бяха от червен дъб и топола и бяха предоставени от Атанас Баев. В събитието участваха и деца от третите класове на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, които изнесоха кратка програма и подариха не кмета балони, на които бяха написани различни послания за природата.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 11, 2022 10:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама