Няколко важни стъпки при създаване на фирмен уеб сайт

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 3, 2022 11:04

Няколко важни стъпки при създаване на фирмен уеб сайт

Акценти

  • Колкото по-сложно и дълго е името на сайта, толкова повече се увеличава шансът потребителите да го изпишат грешно и да не стигнат до сайта ви

Свързани публикации

Живеем във времена, в които хората все по-често залагат на интернет, за да търсят информация и да вземат решенията си на база на нея. Затова е важно всяка компания, дори и да не продава продуктите си онлайн, да има собствен фирмен сайт.

Мислете за вашия сайт като за лицето на вашия бизнес в онлайн пространството. Той ще работи за вас денонощно и без прекъсване, позволявайки на потребителите да научат повече за дейността ви, продуктите или услугите, които предлагате, къде да ви открият и как могат да се свържат с вас. Правилното изграждане на вашият фирмен сайт има потенциал да донесе значителни предимства на вашия сайт. Затова и в следващите редове ще ви дадем няколко полезни съвета, които ще ви помогнат.

Избор и покупка на домейн

Когато избирате домейн, препоръчително е той да съвпада с името на вашия бранд. Така за потребителите ще бъде много по-лесно да открият сайта ви. Още един полезен съвет е да се стремите към по-кратки и лесни за помнене домейни. Също така избягвайте изписването с прекалено много тирета. Колкото по-сложно и дълго е името на сайта, толкова повече се увеличава шансът потребителите да го изпишат грешно и да не стигнат до сайта ви. Затова вложете стратегическа мисъл при избора на домейн за вашия фирмен сайт.

Открийте подходящия хостинг план

За да бъде достъпен онлайн, всеки сайт има нужда от хостинг. С други думи, това е мястото, където вашият сайт ще се съхранява. От изборът на хостинг зависи цялостното представяне на сайта и това с какво впечатление ще оставите вашите посетители. Бавно зареждащите се сайтове са една от основните причини бизнесите да губят посетители и да не получават желаните запитвания.

Ако търсите надежден хостинг доставчик, който да ви предложи подходящия план за вашия сайт, разгледайте възможностите, които предлага Clowbe. Това е VPS хостинг, създаден за да ви осигури бързина, гъвкавост и надеждност.

Още една добра новина е, че може да се сдобиете с VPS хостинг на  цени  от 23 лв/м. Така няма да се притеснявате дали ще се вместите в бюджета и ще се радвате на всички предимства.

Правилна структура и лесна навигация

Начинът, по който ще изградите вашия сайт и страниците му е много важна. Едно от основните правила, които трябва да спасите е лесната и дори интуитивна навигация. Това означава, че потребителите трябва без усилия да могат да достигнат до важната информация, която биха потърсили за вашия бизнес. В това число се включат контакти, секцията за нас, описания на продуктите или услугите ви и т.н.

Затова отделете време и планирайте своята структура, като спазите приетите от индустрията стандарти, които ще улеснят потребителите и ще им предоставят качествено преживяване, докато са на вашия сайт.

Не подценявайте силата на добрия дизайн

Начинът, по който сайтът ви ще изглежда, е не по-малко важен. Актуалните тенденции в уеб дизайна се променят с времето, а потребителите могат с просто око да преценят дали сайтът ви е обновяван скоро. Сайтове с остарял дизайн, обикновено не са добра идея, тъй като изглеждат неактуални, съмнителни и дори изоставени. А вие със сигурност не искате това за вашия фирмен сайт. Съветваме ви да използвате услугите на професионален уеб дизайнер, който следи тенденциите и добрите практики в сферата.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 3, 2022 11:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама