Новоназначени военнослужещи положили военна клетва

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 3, 2021 07:43

Новоназначени военнослужещи  положили военна клетва

Акценти

  • Молебен за здраве и благоденствие отслужил Негово преосвещенство Знеполският епископ Арсений.
  • Тържествен ритуал по полагане на военна положиха на 2 септември и 28 новоназначени войници в Мобилна КИС.

Свързани публикации

В навечерието на 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия 152 военнослужещи, назначени във военни формирования на Българската армия, тържествено положили военна клетва.

Пред паметника на Боримечката над град Клисура на 3 септември, 124 военнослужещи от състава на 61-а механизирана бригада се заклели във вярност към род и родина.

В своето приветствие командирът на 61-а механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков призовал младите войници да пазят свято името на България и да следват примера на своите предшественици, служили с гордост в редиците на 61-а Стрямска механизирана бригада.

Молебен за здраве и благоденствие отслужил Негово преосвещенство Знеполският епископ Арсений.

Пред паметника на Боримечката тържествено прозвуча химнът на Република България в изпълнение на новопостъпилите военнослужещи, които преминаха в тържествен марш пред гости, родители и близки.

На тържествения ритуал присъствахли Велизар Шаламанов и Веска Ненчева – народни представители от 46-то Народно събрание, Доньо Тодоров – председател на Общински съвет Карлово, Генка Тодорова – кмет на град Клисура, представители на военнопатриотични организации, родители и близки.

Тържествен ритуал по полагане на военна положиха на 2 септември и 28 новоназначени войници в Мобилна КИС. Началникът на щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Валентин Кръстев се обърнал към тях с думите:

„Днес вие, младите войници от Мобилна КИС, поставяте началото на професионалния си път в Българската армия. Пред вашите родители, близки и приятели, вие се заклехте да защитавате неприкосновените граници и независимостта на страната ни, така както са ги защитавали нашите прадеди, за да я има навеки България. Предстоят ви много предизвикателства, усилен труд, натоварени делници и празници, за да придобиете необходимата подготовка и знания за успешно изпълнение на задачите. Носете с гордост военната униформа, бъдете честни и дисциплинирани, упорити и всеотдайни, непреклонни пред трудностите, уверени и борбени“.

Гости на церемонията бяха представители на местната власт, роднини и приятели на младите войници.

Източник: МО

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 3, 2021 07:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама