Нова услуга роди изискването за „Зелен сертификат“

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 29, 2021 11:33

Нова услуга роди изискването за „Зелен сертификат“

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 29 октомври - 4 ноември 2021 г., брой 39/971 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Покрай забраната за влизане в големи търговски обекти без зелен сертификат се роди новата услуга, предлагана от ваксинирани. Младежи, които имат този документ, предлагат услугите си на такива, които не са боледували, не са ваксинирани, нямат негативен тест и не са се сдобили със сертификата. Услугата е срещу 20 лв., които имунизирани вземат, за да напазаруват от мaгазини тип МОЛ или големи вериги вместо онези, които според влезлите в сила мерки нямат право да ходят в тези търговски обекти. Подобен тип обяви вече се предлагат и по Фейсбук, а „бизнесът“ е по-развит за по-големите градове в страната.
От 21 октомври в страната влезе нов режим – „Зелен сертификат“, който е задължителен за дейности на закрито. Той ще служи като пропуск в хотели, ресторанти, нощни заведения, кина, театри, музеи, фитнеси, спортни зали, зали с басейни, молове и магазини над 300 кв. м.
Дни преди той да бъде въведен в страната масовата ваксинация в региона започна.

Броят на ваксинираните в областта скочи два пъти

Двойно повече са извършените имунизации срещу COVID-19 в област Хасково за периода от 18 до 24 октомври в сравнение с предходната седмица – 11-17 октомври.
От 18 до 24 този месец ваксини са си поставили 2164 души, а от 11 до 17 октомври – 1162.
Според справка на Областния кризисен щаб към 28 октомври случаите на коронавирусна инфекция са 99, а хоспитализираните – 211.
От началото на пандемията в област Хасково от COVID-19 към 28 октомври са заболели 13 803 души, излекуваните са 10 488, а починалите са 886.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 29, 2021 11:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама