Новата учебна година започна присъствено, въпреки пандемията

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 15, 2021 12:05

Новата учебна година започна присъствено, въпреки пандемията

Тържествата за началото на учебната година започнаха при намален капацитет. Това се наложи заради условията на пандемия. Въпреки обстановката учебния процес започна присъствено.

В СУ „Неофит Рилски“ тържеството по повод 15 септември бе организирано само за ученици от I, V и VIII клас. Класният ръководител на един от петите класове бе приготвил изненада – „Капсула на времето“.

Първокласниците и петокласниците в ОУ „Иван Вазов“ – Харманли се увеличават тази година. На тържеството директорът Светла Георгиева благодари на всички, че са поверили децата си в него.

В НУ „Алеко Константинов“ бяха посрещнати близо 60 първокласници. Ремонтните дейности, които се извършват върху покрива на училището не възпрепятстваха празника на малки и големи. Заради това учебните занятия за някои ученици ще се водят в сградата на СУ „Неофит Рилски, съобразено с програмата им.

В НУ „Отец Паисий“ посрещнаха близо 40 първокласници. Общият брой на ученици е 170 деца.

В ПГЕТ „Захари Стоянов“ ще имат 230 ученици в самостоятелна форма на обучение.

Осмокласниците са 50. Дванадесетокласниците са 27.

В ЦСОП „Петко Р. Славейков“ отец Живко отслужи водосвет, след което възпитаниците на центъра изнесоха празнична програма.

210 са първокласниците в община Свиленград през новата учебна година. Във всички училища те бяха посрещнати с тържества и приветствия и с пъстри книжки с патриотични стихове с поздравление от кмета на общината Анастас Карчев. Той бе гост на училищното тържество в ПГССИ „Христо Ботев”.

Учениците на територията на общината са общо 2 100.

Намаля или се увеличава броят на учениците, както и повече подробности са организираните тържества, ще разберете в печатното ни издание, на 17 септември.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 15, 2021 12:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама