Необичайно много тополовградчани излезнаха на площада на 3 март

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 11, 2022 11:21

Необичайно много тополовградчани излезнаха на площада на 3 март

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 11 – 17 март 2022 г., брой 10/988 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Изпълнен с хора бе площад „Освобождение“ в центъра на Тополовград на 3 март, денят, в който отбелязваме Националния празник на страната ни. Това не бе се случвало отдавна на празник с историческо значение, което беше вълнуващ факт.
Тържеството започна по традиционния начин – с шествие от административната сграда на общината под звуците на марша „Тих бял Дунав“, което бе предвождано от двама самодейци от читалището – Тодор Николов и Михаил Тодоров. Те бяха облечени във въстанически униформи, наподобяващи тези от Априлското въстание от 1876 година. След националния химн дойде ред на великото Вазово „Опълченците на Шипка“ в изпълнение на самодееца Ангел Крумов.
Честта да изнесе приветствено слово за празника отново бе на секретаря на читалището Райна Зотова. В него тя говори за историческото значение на този ден, благодарение на който на картата на Европа и света отново се появява България. Емоцията на празника продължиха две момичета от състава за Художествено слово „Сладкодумци“ – Александра Златева и Силвия Атанасова, които изнесоха рецитал по стихове за България.
С минута мълчание бе почетена паметта на всички дали живота си за България и бяха поднесени венци и цветя пред паметника. Това направиха от: Общински съвет, Общинска администрация, РУ „Полиция“, Районна служба ПБЗН,читалище „Св. Св. Кирил и Методий -1894“, ОбО на офицерите и сержантите от резерва и запаса, СУ „Д-р Петър Берон“, НУ „Кирил и Методий“, ОУ „Иван Вазов“ – с. Устрем, ДГ „Щастливо детство“, Местна коалиция „За Възраждане на община Тополовград“, ГЕРБ и ОбС на БСП и много граждани.
Освен хората на площада на тържеството присъстваха и зам.-кметовете, председателя на ОбС и почетни граждани на Тополовград.
Трети март бе честван и в селата Радовец, Устрем, Хлябово и други от Общината.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 11, 2022 11:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.