Неверни слухове за Дюмона тревожат орешанци

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 26, 2021 09:56

Неверни слухове за Дюмона тревожат орешанци

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 26 ноември - 2 декември 2021 г., брой 43/975 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

През последните няколко дни в с. Орешник се пускат разни слухове. Тук живя осъденият за жестокото убийство на медицински фелдшер Димитър Факиров Иван Пачелиев – Дюмона.
Основният слух е, че Пачелиев ще бъде освободен от затвора и ще се върне в селото, което най-много плаши хората. Каква всъщност е истината, установена от съдебните документи и разговора с адвоката на семейството на Димитър Факиров. На последното заседание на 5 ноември Апелативният съд в Бургас /БАС/ бе потвърдена 25-годишната присъда на Пачелиев. Тя вероятно е обжалвана от защитата му пред ВКС, тъй като последният срок бе 22 ноември /понеделник/. Няма промяна на мярката за неотклонение, а тя е задържане под стража в Бургаския затвор, въпреки, че защитата на Дюмона има многократно внесени искания за промяната ѝ.
Има друга жалба, но тя е от страна на частния обвинител – семейството на Факиров, което оспорва размера на постановената 25-годишна присъда. Искането е тя да бъде променена на „Доживотна без замяна“ или само на „Доживотна“, поради тежестта и жестокостта на престъплението.
Затова кога ще бъде гледано делото във ВКС и какво ще е решението му, ще ви информираме, когато това стане факт.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 26, 2021 09:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама