На 88 години Васил Станев издаде книгата на живота си

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 2, 2021 15:16

На 88 години Васил Станев издаде книгата на живота си

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 29 октомври - 4 ноември 2021 г., брой 39/971 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

На 88-годишна възраст Васил Станев издаде книга. Представянето на „Преди да се родя и после” бе организирано от Стоянка Петрова в читалищна библиотека – Харманли.
„Живял съм в едно бурно време, затова искам по-младото поколение и децата ми, и техните деца да знаят как е живяло моето поколение, техните бащи и дядовци. Живял съм преди 9 септември, а сега и през демокрацията след 10 ноември.” Това споделя още в началото авторът, като допълва, че всичко е имало в живота му: радости и мъки, щастие и нещастия, любов и ревност, творческа работа и красота, много приятелства, останали във времето.
Книгата „Преди да се родя и после” съдържа 40 разказа от живота на автора. „В автобиографичната ми книга е събран един цял живот и една човешка съдба“, пише Васил Станев в предговора. Тя е богата на факти, имена, случки и снимки.
Чрез разказите, авторът ни връща в спомените си, представяйки ги по изключително интересен начин и с добро чувство за хумор.
Последните страници на книгата са отредени за неговото творчество като художник. Там е публикувано това, което е правил през целия си съзнателен живот: изобразително изкуство – живопис, портрети и пейзажи, монументална живопис – смалт, сграфита и кино плакати.
Казва, че бройката на нарисуваните картини не помни с точност, но факт е, че има 5 самостоятелни изложби.
На представянето присъстваха приятели на Дядя Вася /както повечето хора го знаят/, роднини и съграждани. Срещата премина емоционално, атрактивно и забавно, с много смях, четене на откъси от книгата и разказване на забавни случки.
Денят на представянето на книгата Васил Станев определи като велик празник за него.
Той получи цветя и благопожелания за дълъг житейски път и да си остане все така човечен, добронамерен и талантлив.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 2, 2021 15:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама