На учебен полигон „Корен“ започна тактическото учение „Отбранителен щит – 21”

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 4, 2021 04:06

На учебен полигон „Корен“ започна тактическото учение „Отбранителен щит – 21”

Тактическото учение „Отбранителен щит-21“ (OЩ – 21) на военни формирования от състава на Сухопътните войски се провежда от 3 ноември, на учебен полигон „Корен“. То ще продължи до 11 ноември и в него участват над 490 военнослужещи от 4-и и 29-и механизирани батальони от Единния център за начална подготовка (ЕЦНП), Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) и 59-и батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология (ЯХБЗ и Е).

Темата на учението е „Отбрана на механизиран батальон при провеждане на отбранителна операция”. Основните цели на подготовката са повишаване на полевата натренираност на щабовете и формированията, както и планиране и провеждане на отбранителни бойни действия в национален формат.

По време на „Отбранителен щит-21“ ще се проведат тактически учения с бойни стрелби на механизираните роти от 4-и и 29-и механизирани батальони, усилени с танкови взводове. Учението ще завърши с провеждане на тактическо учение на 4-и механизиран батальон, усилен с танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти.

Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, офицер, провеждащ учението е командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов, а директор на учението е заместник – командирът на ЕЦНП полковник Иван Вълев.

Учението се провежда при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки за недопускане на разпространението на COVID-19.

Източник: МО

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 4, 2021 04:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама