На кръгла маса дискутираха управлението на отпадъците в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 8, 2022 08:15

На кръгла маса дискутираха управлението на отпадъците в Тополовград

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 6 - 12 май 2022 г., брой 17/995, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

На 27 април в залата на община Тополовград се проведе Кръгла маса на тема „Устойчиво управление на отпадъци в община Тополовград“. Тема на събитието бе: „Промяна на нагласите на гражданите и бизнеса и формиране на отношение към екологосъобразно управление на отпадъци“.
Лектор на събитието бе. доц. д-р Стелиян Димитров, преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и директор на Национален университетски център за геопространствени изследвания и технологии към същото висше учебно заведение.
Основни акценти от кръглата маса бяха: Предизвикателствата пред общините: драматичната промяна е в ход; Resource nexus; Географски измерения на проблемите на околната среда; Климатични промени и последствията от тях; Проблемите на управлението на отпадъците: в ЕС, България и община Тополовград; Отпадъците: проблем или ресурс? Геополитическите аспекти на Зелената сделка.
В Кръглата маса участваха представители на различни институции, част от ръководството на общината, служители от ОбА, кметове и кметски наместници от населени места в общината.
Събитието бе част от дейностите по проект на Община Тополовград „Демонстрационен проект за проекти в областта на управлението на отпадъците“.
Това бе последното от планираните по програмата за популяризиране и реализиране на проекта събития през месец април в общината. Те, според организаторите са преминали при добра организация, активност и добър ефект сред населението.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 8, 2022 08:15
Напиши коментар

1 Коментар

  1. СтефанПетров май 8, 19:24

    На някой стана ли му ясно по какво е доцент лекторът?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама