На Игнажден благодетели влезнаха в дома на хора в нужда

Милена Митева
От Милена Митева декември 21, 2021 15:19

На Игнажден благодетели влезнаха в дома на хора в нужда

Акценти

  • 30 хранителни пакети бяха раздадени от доброволци на нуждаещи се от Община Харманли

Свързани публикации

Благодетели бяха първите гости в домовете на хора в нужда на празника Игнажден. 30 хранителни пакети бяха раздадени от доброволци на нуждаещи се от Община Харманли. Те съдържаха: яйца, консерви, боб, леща, ориз, брашно, сол, захар, олио, лакомства, плодове, зеленчуци, маслини, кайма, свинско месо, пилешки бутчета, кашкавал, масло, сирене, катък, макарони, спагети, кори за баница. Продуктите бяха събрани от дарители, а част от съдържанието в тях бе закупено със средства от благотворителен базар. 

Най-възрастните хора подпомогнати с продуктите за празниците са на 92 години. Пожеланията им към хората, съпричастни с тяхното положение са здраве и достигане на достолепна възраст.

На 29 ноември стартира базар, за който продуктите бяха предоставени от хора с добри сърца. Той продължи две седмици, а след това в продължение на още няколко дни се събираха и хранителни продукти.

Организаторът Дейна Радева – Тенева е щастлива, че кампанията приключи с голям успех, а хората получили даровете ще посрещнат празниците неочаквано, по по-различен начин. Тя благодари на отзовалите се и сподели, че обмисля следваща благотворителна инициатива.

Първите гости на храм „Свети Атанасий Велики“ в Харманли бяха деца от ОУ „Иван Вазов“. Те гостуваха по повод организирана духовна беседа от Отец Максим.

Второкласниците поздравиха председателят на храма със стихчета и получиха нагръдни кръстчета за благословение и си пожелаха по-чести срещи.

Милена Митева
От Милена Митева декември 21, 2021 15:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама