Най-широко използваната строителна техника е тежкото оборудване

Сакар нюз
От Сакар нюз август 3, 2022 19:09

Най-широко използваната строителна техника е тежкото оборудване

Акценти

  • Има осем категории тежки машини, които често се използват на строителните обекти

Свързани публикации

Функциите на различните видове строителни машини са различни. Съществуват няколко елемента от основното оборудване, за чието закупуване трябва да помислите, ако работите като строителен предприемач или обмисляте да навлезете в този бранш.

Осем категории тежки машини, които често се използват на строителните обекти:

1. Колесни багери

Един от най-често срещаните елементи на тежкото оборудване във всеки строителен проект е багерът или копачът. Тъй като се използват за изкопаване на основи и траншеи, те обикновено се срещат в началните етапи на строителството. Освен това те се използват за изкопаване на големи канали и дупки в земята. Преди закупуването трябва да се вземе предвид марката и модела, за да може да се калкулира и след продажбеното обслужване и набавянето на качествени резервни части за багери. Това от своя страна е критично важно за експлоатацията на колесните багери.

2. Верижни багери

Верижните багери са тежки, многофункционални части от оборудването, които присъстват на почти всички строителни обекти. Те могат да се използват за изкопни работи, както и за товарене, разтоварване и повдигане на материали на различни височини. Верижните багери имат своите предимства и недостатъци спрямо колесните. Когато става въпрос за по-трудно проходими терени, то верижните багери са предпочитан избор.

3. Булдозери

Булдозерите се използват за изкопни работи на плитко ниво до определена точка. За да помогне за разчистването на района, той избутва или премахва огромни количества почва и други материали. Булдозерите се предлагат в две разновидности: гъсенични булдозери и колесни булдозери. Приоритетите на Вашия проект ще определят от какво може да имате нужда.

4. Грейдери

Големите части на оборудването, наречени грейдери или автогрейдери, се използват предимно за изравняване на терена преди изграждането на пътища. Те могат също така да премахват и избутват горния слой на почвата или снега по начин, подобен на булдозерите.

5. Кулови кранове

За строителството на по-високи сгради и небостъргачи куловите кранове са постоянна гледка. Това са стационарни кранове, които могат да повдигат строителни материали (като стоманени тръби, бетонни блокове и рамки) на различни височини и нива.

6. Камиони-самосвали

Самосвалът е едно от най-типичните тежкотоварни съоръжения, които ще видите във всеки строителен или изкопен проект. Те се използват за пренасяне между две точки на огромни количества материали, като например почва, пясък и чакъл.

7. Товарачи

Товарачите са наречени така, защото, наред с други неща, те помагат при товаренето на материали на самосвалите и камионите. Кофата му може да побира различни материали, включително пръст, строителни отпадъци, скали, суровини, листове стиропор, XPS екструдиран полистирен (фибран) и много други материали за хидро и топлоизолация. Подобно на булдозера, те могат да бъдат колесни или гъсенични. Колесните товарачи са най-популярни, но гъсеничните товарачи могат да достигнат до места, до които колесните не могат.

8. Компактори

Валяците са другото име на компакторите. Тези машини притискат и уплътняват почвата или други материали. Какъв вид компактор Ви е необходим, зависи от конкретната задача. При обработката на отпадъци идеален е компакторът за депониране на отпадъци. От друга страна, ако работите с почва или пръст, най-добре ще работи компакторът за почва.

Заедно с някои други специализирани съоръжения, тези различни видове тежко оборудване се използват в повечето строителни проекти. Наличието на бърз достъп до тях улеснява работата и ускорява завършването на проекта.

Въпреки основанията за предпазлив оптимизъм, ще мине известно време, преди да може да се разчита на възходяща тенденция в продажбите. Пазарните дялове на по-големите компании за тежко оборудване в световен мащаб останаха по същество непроменени. По отношение на производствения дял Caterpillar, Komatsu, Hitachi, Liebherr и Volvo продължават да заемат първите пет места.

Интересно е да се отбележи, че пазарният дял на Китай значително се е увеличил, като китайските предприятия заемат позиции шест (XCMG) и осем (Sany) в списъците на десетте най-големи компании. Възможно е китайските производители на тежко оборудване да продължат да доминират на пазара в резултат на своите иновации и разширение.

Тенденции в производството на тежко оборудване

Въпреки че подреждането на десетте най-големи производители на тежко оборудване остава до голяма степен непроменено спрямо предходните няколко години, очевидно е, че доминирането на пазарите на САЩ и Япония е застрашено, особено от китайските и корейските предприятия. Интересно е да се види как тези тенденции се развиват с течение на времето в контекста на един все по-конкурентен свят.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 3, 2022 19:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама