Най-търсените професии в България предлага ПГЕТ „Захари Стоянов“ – Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 25, 2022 10:04

Най-търсените професии в България предлага ПГЕТ „Захари Стоянов“ – Харманли

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 24 - 30 юни 2022 г., брой 24/1002, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Единствената професионална гимназия на територията на община Харманли – ПГЕТ „Захари Стоянов“, приема за учебната 2022-2023 година ученици изключително в специалности от професии с очакван недостиг на пазара на труда и STEM професии.
Учебното заведение предлага прием в три паралелки, като наред с традиционните „Електрически машини и апарати“ /специалност на трето място по недостиг и търсене и в национален мащаб/ и „Промишлена електроника“, ПГЕТ разкри нова специалност – „Електрообзавеждане на производството“. Изучаващите я ще могат да се реализират в различните поделения на електроснабдяването, електропроизводството и енергомонтажната дейност в региона, страната и чужбина.
Наред с това през следващата учебна година специалността „Промишлена електроника“ ще е с разширено изучаване на чужд език – английски.
Предлагането на този балансиран прием дойде след редица срещи с представители на бизнеса, НПО и институции, като бе организирана и специална кръгла маса на тема „Професионалното образование и обучение в Харманли – нови възможности и перспективи“.
В ПГЕТ „Захари Стоянов“ работят 21 квалифицирани педагози, повечето от които с дългогодишен опит и респектиращ професионален път. Учебното заведение работи успешно по редица проекти, сред които „Ученически практики“.
С традиционните специалности, както и с новата такава, се цели подготовка на професионалисти, които ще бъдат конкурентоспособни на пазара на труда в община Харманли, в областта и страната, и които ще могат да надградят знания и умения по технически специалности във ВУЗ.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 25, 2022 10:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама