Над 200 човека бяха зарадвани с хранителни пакети от храмове

Милена Митева
От Милена Митева януари 8, 2022 09:26

Над 200 човека бяха зарадвани с хранителни пакети от храмове

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 17 декември – 6 януари 2021 г., брой 1/979 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

За празниците от православните храмовете в Харманли раздадоха хранителни пакети на хората по селата. За два дни бяха зарадвани близо 200 човека. Продуктите бяха събирани от благодетели в двете църкви в Града на Белоногата – „Св. Атанасий Велики“ и „Св. Иван Рилски“, в продължение на няколко дни.
След като бяха опаковани, 183 коледни пакети отпътуваха за жители на селата Върбово, Орешец, Доситеево, Смирненци, Рогозиново, Лешниково, Черепово, Иваново, Бисер, Черна могила, Славяново, Преславец, Остър камък, Богомил, Коларово, Браница, Овчарово и още 30 други хора от града.
Отец Максим и отец Живко благодарят за участието на дарителите в милосърдното дело „Вечеря за нуждаещи се“: „Уверяваме ви, че всички заедно като едно християнско семейство зарадвахте немалка част от населението на нашата община. Благодарим ви за отзивчивостта, доверието и любовта, която проявявате към църквата и нейните нуждаещи се членове! Благодарим и на прекрасните дечица за картичките! Бог да бъде с всички вас! Благословени Рождественски празници!“
Бе посетен и благословен Дома за стари хора в града. Част от църковното настоятелство и председателя на храма отец Максим направиха лично дарение, като закупиха 26 възглавници за всички потребители в дома.

На 22 декември в Старата църква гостуваха деца от ОУ „Иван Вазов“ Харманли. Те представиха празнична програма по повод настъпващото Рождество. Получиха икони и лакомства като подарък от домакина, отец Максим.
Възпитаниците на ДГ „Детски свят“ също посетиха храма. Бяха приготвили скъпи подаръци, но и получиха благословение и по едно списание на Старозагорска епархия.

Милена Митева
От Милена Митева януари 8, 2022 09:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама