Мъж получи портфейла си, който изгубил на Антарктида преди 53 г.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 5, 2021 15:00 Updated

Мъж получи портфейла си, който изгубил на Антарктида преди 53 г.

Американец от Калифорния бе шокиран, когато му бе върнат портфейл, загубен преди повече от 50 години на Антарктида, съобщи ЮПИ.

Пол Гришам от Сан Диего дори не помни, че е загубил портфейл, докато е служил като метеоролог към военноморските сили на САЩ на Антарктида през октомври 1967 г. Но портмонето било открито при разрушаването на сградата на станцията Макмърдо и се върнало при него.

Стивън Декато от Ню Хемпшър, който работел в агенция, занимаваща се с изследвания на континента, разказа, че бившият му началник се свързал с него преди месец с молба да съдейства да се намерят собствениците на два портфейла, намерени при разрушаването на станцията.

Дъщерята на Декато установила контакт с Брус Маккий от неправителствената организация „Indiana Spirit of ’45“. Оказало се, че Гришам е член на организацията за ветерани.

В единия намерен портфейл били служебната книжка на Гришам от флота, шофьорската му книжка, данъчна декларация, рецепта за домашен ликьор, разписки за парични преводи на Гришам до съпругата му.

От неправителствената организация публикували във Facebook снимки на втория намерен портфейл, който се оказал на Пол Хауърд, починал през 2016 г. Портмонето било изпратено на семейството му.

Източник: dariknews.bg, позовавайки се на БТА

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 5, 2021 15:00 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 656 943 преглеждания