Мощите на Св. Ефрем идват в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 10, 2021 15:35

Мощите на Св. Ефрем идват в Тополовград

Акценти

  • Регионален вестник, # 22/954 година XVIII, 11 - 17 юни 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Икона с чудотворните мощи на Св. Ефрем Нови, пристига на 13 юни (неделя) в 9:00 часа в храм „Св. Георги Победоносец“ в Тополовград.
Светинята ще остане през целия ден за поклонение на християните. В 17:00 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.
От 18:00 часа в читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1894“ ще бъде прожектиран и филмът за Св. Ефрем Нови „Светецът Светкавица“. Лентата разказва за ангелския живот и дивните чудеса на един непознат светец у нас – Св. великомъченик Ефрем Нови.
В „Светецът Светкавица“ са заснети личните истории на хора, случили се през годините. Те са за изцеления от ракови заболявания, връщане към живота на мъртво в утробата на майка му бебе, възстановяване от психическо заболяване на българка, която преди това се е опитала да се самоубие. Ще научите и за разкриването на свети Ефрем пред майка Минодора, игумения на манастира „Рождество Богородично“ в Кабиле, преди 10 години.
Известна гръцка певица споделя как свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа и, заради операция на сънната артерия и последвали знаци от преподобния за назряващ сериозен гинекологичен проблем.
Българската актриса Емилия Радева озвучава сцена във филма, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година и разказва за реалните случки след като се е случило това събитие. Поверената ѝ част е една от най-ярките не само заради важния момент с намиране на мощите на великомъченика след 524 години на забвение, а и заради силното гласово присъствие на госпожа Емилия Радева.
Свети Ефрем Нови е наречен „Светкавицата“, заради мигновените чудеса, които се случват по молитвите му.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 10, 2021 15:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 670 255 преглеждания