Мнозинството в ОбС – Тополовград за трети път не прие отчета за бюджета

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 4, 2021 08:30

Мнозинството в ОбС – Тополовград за трети път не прие отчета за бюджета

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 3 - 9 декември 2021 г., брой 44/976 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

За трети пореден път в заседания на ОбС – Тополовград мнозинството от общинските съветници не прие отчета за изпълнението на бюджета на Общината за 2019 г. Той отново им бе предложен от uмета на общината в докладна записка, която включваше три части:
– годишен отчет за изпълнение на бюджета за 2019 г.;
– годишен отчет за изпълнение на капиталовите разходи за 2019 г.;
– годишен отчет на средства от ЕС за 2019 г., Кохезионни структурни фондове /КСФ/, Други европейски средства /ДЕС/ и Разплащателна агенция на Държавен фонд „Земеделие“ /РА на ДФЗ/.
Само съветниците от групата на „Възраждане“ – шест от общо шестнадесетте присъстващи, подкрепиха предложените решения за одобряване на отчетите, а другите десет гласуваха „въздържал се“. По този начин отново бе блокирано приемането на тези отчети.
Кметът на общината Божин Божинов се обърна най-вече към групата съветници от ГЕРБ и ги попита, след като са преобърнали и гласували Бюджета на общината по техните си предложения – най-вече тези за капиталовите разходи, защо не одобряват отчета. Отговор не последва.
На самата сесия направи впечатление, че нямаше разисквания по нито една от предложените точки, а се пристъпваше направо към гласуване. Нямаше нито предложения, нито допълнения както от Постоянните комисии на ОбС, така и от отделните съветници или групи от тях.
Освен точка за отчета по изпълнението на бюджета не бяха приети докладните за „Приемане на инвестиции извършени от ВиК оператора през 2020 г. за район Тополовград“ и за „Продажба на урегулирани поземлени имоти . частна общинска собственост“.
Всички останали от общо 17-е точки в дневния ред бяха приети.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 4, 2021 08:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама