Мнозинството в ОбС – Тополовград бойкотира работата на Общината

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 4, 2021 10:17

Мнозинството в ОбС – Тополовград бойкотира работата на Общината

Акценти

  • Регионален вестник, # 25/957 година XVIII, 2 - 8 юли 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Всички докладни, внесени на проведеното на 25 юни заседание на ОбС- Тополовград в дневния ред, бяха отхвърлени от мнозинството от съветниците.
Мотивът за това решение е, че те не са внесени по законов ред заради отсъствие по отпуск на кмета на общината, а от издадените заповеди за заместването му не било ясно кой точно от заместник-кметовете в какъв срок, по какви въпроси и с какви правомощия го замества. Това според мнозинството от общинските съветници е в противоречие със ЗМСМА и други закони, свързани с внасяните материали. От страна на ОбА възразиха срещу това решение на съветниците, но без успех.
Разгледани бяха единствено докладът от началника на РУ-Тополовград за състоянието на престъпността, обществения ред и безопасността на движението през май 2021 година и докладна записка относно отчета за дейността на Общински съвет-Тополовград и неговите комисии за периода 26.11.2020 г. – 31.05.2021 г. с докладчик Пламен Минчев – председател на ОбС.
Бе разгледано “Оспорване от областния управител на Решение на ОбС от 26 .05.2021 г.” и са направени съответните промени, както и избиране на Временна комисия от пет члена с председател Митко Батчев, която да извърши проверка за периода 11.11.2019 г. – 30.06. 2021 г. дали кметът Божин Божинов изпълнява задълженията си по чл. 44, ал. 1, т. 18 от ЗМСМА – и изпраща ли на ОбС-Тополовград административните актове, както и договорите и техните изменения и допълнения, издадени в изпълнения на актовете,
Срокът за работата на тази комисия е до 31.12. 2021 г.
Повече подробности ще ви предложим в следващ брой на вестника – 9 юли.

Снимка: Архив

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 4, 2021 10:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.