Младият гъдулар Наско Тенев с нови отлични изяви

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 10, 2022 14:46

Младият гъдулар Наско Тенев с нови отлични изяви

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 10 - 16 юни 2022 г., брой 22/1000, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

В рамките на няколко дни младият и талантлив гъдулар от с. Синапово – Наско Иванов, се представи отлично на две фолклорни прояви. На втория Национален конкурс на гъдулката в с. Спасово, община Чирпан, „Дядо Вичо Бончев“ Наско спечели първо място.
Отлично се представи той и на фолклорния фестивал „Божура“ в община Средец. Досега инструменталистът е участвал на много конкурси, фестивали и изяви и винаги е сред отличените. Първа награда спечели и на фолклорния фестивал в рамките на събора край манастира „Света Троица“ миналата година.
Започнал е да свири в родното си село, когато е бил в 5. клас, понастоящем Наско Тенев учи в музикалното училище НУФИ „Филип Кутев“, Котел, и вече е в 11. клас, а догодина завършва. Оценка за неговите качества на музикант и майсторство му е приемането му в оркестъра на Странджанския ансамбъл – Бургас.
Младият музикант е добре известен сред любителите на народната музика от многобройните му изяви по фолклорните телевизии в състава на различни оркестри за народна музика.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 10, 2022 14:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама