Митнически инспектор отказал 1500 евро подкуп

Сакар нюз
От Сакар нюз март 27, 2021 11:27

Митнически инспектор отказал 1500 евро подкуп

Акценти

  • Регионален вестник, # 12/944 година XVIII, 26 март - 1 април 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Митничар на ГКПП „Капитан Андреево“ отказал €1500 подкуп на турски гражданин. За това съобщават от Хасковската окръжна прокуратура. Това е станало на 21 март, когато служителят е открил антични монетите в 43-годишен турски гражданин, който се опитал да го подкупи. Митническият инспектор не е взел парите и веднага е уведомил дежурен разследващ полицай.
При проверката са открити 94 златни римски, византийски, персийски, малоазийски монети от 5 век до 11 век и 37 монети – сребърни средновековни дирхами, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред и не са придружени с документ за произход и за способа на придобиването.
Турчинът заявил, че е закупил археологическите ценности от Турция, като за тях платил 10 000 долара. Той е имал намерение да ги продаде на двойна цена в държава в Западна Европа.
Мъжът е задържан за 72 часа, а Хасковската окръжна прокуратура внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“. То бе потвърдено от магистратите.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 27, 2021 11:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 864 746 преглеждания