„МИГ – Харманли“ с безлихвен заем за фермерски пазар

Милена Митева
От Милена Митева ноември 10, 2021 11:33

„МИГ – Харманли“ с безлихвен заем за фермерски пазар

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 5 - 11 ноември 2021 г., брой 40/972 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Общински Съвет Харманли ще отпусне 97 790,00 лв. безлихвен заем на Сдружение „Местна инициативна група Харманли“. Средствата са им необходими за осигуряване на финансиране за изпълнение на дейностите по проект „МИГ Стралджа – 2016″ и „МИГ Харманли“ – заедно за „зелени“ перспективи пред фермерите и популяризиране на местните продукти”.
Срокът за възстановяване на заема е незабавно след реализиране на дейностите по проекта и получаване на окончателното плащане от Държавен фонд „Земеделие“.
Искането за средствата е от Валентина Атанасова Димулска – председател на сдружение „Местна инициативна група Харманли“.
В него е записано, че намерението на „МИГ Харманли“ е да се достави инвентар за създаване на Фермерски пазар, на който стоките се продават от независими доставчици, които излагат продукцията си – плодове, зеленчуци, месо, готови храни и напитки и други.
Идеята е породена и от реализиран проект на сдружение „Бизнесът за Харманли“, по който бе създадена и регистрирана чрез „МИГ Харманли“ местна марка, като на фермерския пазар ще има възможност за директна продажба и на продуктите с нея.
С реализиране на такъв проект от МИГ-а твърдят, че ще се подпомогнат производителите от територията на общината.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 10, 2021 11:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама