Мелницата в Тополовград е продадена

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 1, 2022 06:12

Мелницата в Тополовград е продадена

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 25 февруари - 3 март 2022 г., брой 8/986 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

След като граждани сигнализираха, че покривът на склада на базата на бившия „Храноизнос“ се разкрива – свалят се керемидите, ламперията и т.н., решихме да проверим за какво всъщност става дума там. По информация от няколко източника, част от бившите съсобственици – община Тополовград и „Зора Атанасов“, разбрахме, че мелницата заедно с цялата и складова база вече е продадена и има нов собственик. Това е извършено от назначения с Решение на ОбС – Тополовград и другите участници в Дружеството, което ги стопанисваше, ликвидаторът Бойка Дойчева, така както го изискват законите в страната.
Какви точно са намеренията на новия собственик ще се опитаме да разберем и да информираме читателите и жителите на общината в някой от следващите броеве на вестника.
На първо време информацията, до която стигнахме, е, че складовата база ще се ремонтира и че мелницата ще работи.
Дружество „Златно зърно” или Мелницата, както популярно се нарича от населението на общината, бе създадено като съвместно начинание между Община Тополовград с 42% дялово участие, „Метком ООД“ – София, с 50,5 % участие и ЕТ „Зора – Атанасов“ от Тополовград с останалите 7,5% от дяловете в началото на 90-е години на миналия век. Дружеството работеше добре в продължение на 20 години, след което постепенно започна да свива дейността си, появиха се потребности от нови инвестиции, които изискваха средства, за които съсобствениците така и не можаха да се разберат и се стигна до процедурата на ликвидация.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 1, 2022 06:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама