Маломерните паралелки в община Минерални бани ще са 10

Живко Тенев
От Живко Тенев август 20, 2021 08:30

Маломерните паралелки в община Минерални бани ще са 10

Акценти

  • Съветниците одобриха докладна за добив на дървесина от широколистни дървесни видове в размер на 50 000 куб. метра за следващите 4 години

Свързани публикации

Общо десет паралелки под минималния норматив ще има през тази година в община Минерални бани. Това реши Общинският съвет в Минерални бани на 16-то редовно заседание.
Първоначално в дневния ред бяха заложени 9 докладни записки, но преди началото на заседанието председателят на местния парламент Мехмед Лятиф предложи към тях да бъдат добавени още 8 проекта за решения.
Сред по-важните от тях бяха докладни, относно прилагане на чл.68, ал.1, т.2 и ал.2 от Наредбата за финансиране на институциите в системата на предучилищното и училищното образование за формиране на паралелки под нормалния норматив за учебната 2021/2022 г. в СУ „Христо Ботев” – село Караманци и СУ „Проф. д-р Асен Златаров” в Минерални бани. Двете училища са средищни и в тях се обучават ученици и от няколко села в общината.
Местните парламентаристи приеха годишния отчет за дейността на общинското предприятие „Стройкомерс” за 2020 г. Одобриха и докладна за добив на дървесина от широколистни дървесни видове в размер на 50 000 куб. метра за следващите 4 години.
Доброволните формирования за защита от бедствия и аварии в общината ще наброяват 15 души, като това е разрешената бройка от Министерския съвет.
В община Минерални бани ще бъде създаден Център за социална рехабилитация и интеграция.
За заседанието съветниците одобриха решение да бъдат дадени имена на безименни улици в село Брястово.
Сред останалите проекти за решения са безвъзмездно придобиване на собственост върху имот, който е частна държавна собственост, преобразуване на имоти от публична в частна общинска собственост. Общинските съветници дадоха своето съгласие за отпускане на еднократни финансови помощи.

Живко Тенев
От Живко Тенев август 20, 2021 08:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама