Малка рецитаторка и утвърден поет спечелиха награди от конкурс

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 19, 2021 09:38

Малка рецитаторка и утвърден поет спечелиха награди от конкурс

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, Регионален вестник, # 1/933 година XVIII, 8 - 14 януари 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Тополовградчани от различни поколения достойно защитиха името на града като средище за културни изяви и през трудната 2020 година.
Силвия Атанасова – четвъртокласничка в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Тополовград, и утвърденият поет Николай Дялков от сакарския град спечелиха престижни отличия в Националния конкурс „Вапцарови дни“. В шестото му издание, състояло се в края на 2020 година във Варна, в първа възрастова група – деца до 11 години, Силвия спечели второ място с декламацията на стихотворението „Пролет в завода“ от Никола Вапцаров. Още от детската градина момичето участва активно в Състава за художествено слово „Сладкодумци“ към Читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1894“ – Тополовград, ръководен от Тонка Славкова.
Оценката на участниците в този конкурс бе извършена от жури от седем члена, като за рецитаторските способности на Силвия всички са били единодушни.
Участието в конкурса е по изпратени от участниците видеоклипове с изпълнението им, а наградите са изпратени по пощата.
Утвърденият тополовградски поет Николай Дялков за втори път участва в литературния конкурс. За стихотворението си „Празнуване“ той спечели голямата награда. /Може да го прочетете на 4 стр./.
Творбите са разглеждани анонимно, а пликовете с имената на участниците са отваряни чак след като членовете от журито – Надя Попова, Елка Няголова и Иван Есенски, е оценило и класирало творбите.
През миналата година Николай издаде книга със стихотворения на различна тематика, озаглавена „Вертикален кръстопът“.
През 2020 поетът, който е председател на Литературния клуб „Илко Карайчев“ в града, е заслужи и трета награда на Поетичния конкурс „Станка Пенчева“ в Стралджа.
Самият той казва за себе си, че никога не участва повече от един път в даден конкурс.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 19, 2021 09:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама