Лозари и винари от Тополовград зарязаха лозовите масиви

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 16, 2021 08:13

Лозари и винари от Тополовград зарязаха лозовите масиви

Акценти

  • Регионален вестник, # 5/937 година XVIII, 5 - 11 февруари 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Празникът, посветен на Св. Трифон Зарезан, бе отбелязан от лозарите Узунови и Стоянови от Тополовград, Павлови от Орешник, както и отделни граждани.
Те извършиха ритуалното зарязване на лозовите си масиви и лозя и опитаха от техните производни в по-скромна обстановка и атмосфера, съобразно наложените противоепидемични правила. Надеждата е догодина всичко това да е само спомен и отново да се възвърне хубавата традиция, когато празникът се прави с отпуснати души и весели сърца.
Организирано официално отбелязване от християнския празник, посветен на Св. Трифон Зарезан – ден на лозари, винари и на всички, които почитат производните от лозата, тази година в Тополовград нямаше. По тази причина от клуба „Дар от лозата – Тодор Узунов“, от читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894“ и Общината не организираха ежегодното голямо празненство с тържествено „зарязване“ на лозята и съответната веселба след това.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 16, 2021 08:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама