Личностите, с които се сбогувахме през 2020 г.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 24, 2021 16:00 Updated

Личностите, с които се сбогувахме през 2020 г.

Акценти

  • Дойче веле напомня ярки личности, сред които е и българинът Христо Явашев-Кристо

Свързани публикации

На фона на разтърсващите събития през 2020 г. си спомняме и личностите, които ни напуснаха. Дойче веле напомня ярки личности, сред които е и българинът Христо Явашев-Кристо.

Кърк Дъглас

Той беше една от свещените икони в златните години на Холивуд. Няколко поколения помнят ролята му във филма „Спартак“. През 1996 Кърк Дъглас получи „Оскар“ за цялостно творчество. Големият актьор почина на 103-годишна възраст на 5 февруари 2020. След него остава не само грандиозното му филмово наследство, но и продължителят на семейната традиция – неговият син и прочут актьор Майкъл Дъглас.

Кени Роджърс

Една от легендите на съвременната музика: Кени Роджърс беше не само крал на кънтри-музиката, той се чувстваше у дома си в какви ли не жанрове – джаз, рок, попмузика. Удивителната кариера на музиканта продължи повече от шест десетилетия. Кени почина на 81-годишна възраст през март 2020.

Христо Явашев-Кристо

Кристо, авангардният художник, роден в България като Христо Явашев, почина на 31 май в Ню Йорк на 84 години. Кристо и съпругата му Жан-Клод бяха родени в един и същи ден: 13 юни 1935 година. Жан-Клод почина през 2009 година. Двамата се увенчаха със световна слава най-вече благодарение на забулените си проекти. Забулването на Райхстага в Берлин беше предшествано от десетилетна политическа сага.

Шон Конъри

„Бонд, Джеймс Бонд.“ В ролята на британския агент 007 Шон Конъри завладя публиката си не само като екшън-герой, но и като галантен джентълмен с чувство за хумор и неустоим сексапил. Очарователният шотландец влезе в кожата на Джеймс Бонд цели седем пъти, но публиката го обича и заради другите му филми. Носителят на „Оскар“ почина на 31 октомври 2020 на 90-годишна възраст.

Пиер Карден

В самия край на годината загубихме легендарния френски моден гуру Пиер Карден. С едноименната си модна империя той стана и един от най-богатите хора в света. Карден въвежда в модния дизайн футуристични и геометрични мотиви, той е и първият в бранша, който използва дънкови тъкани за младежки колекции. Моделиерът от италиански произход почина на 98 години.

Източник: news.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 24, 2021 16:00 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 645 499 преглеждания