Лекоатлетка си подари злато на рождения си ден

Милена Митева
От Милена Митева май 13, 2021 15:16

Лекоатлетка си подари злато на рождения си ден

Акценти

  • Регионален вестник, # 18/950 година XVIII, 14-20 май 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Лекоаталетка от СКЛА „Хеброс“ Ирен Саръбоюкова си подари златен медал за своя рожден ден. Това стана на 8 май в Русе, когато се проведе Международният турнир по лека атлетика „Младост“ за юноши и девойки под 18 г. На него взеха участие атлети от Румъния, Украйна, Молдова и България. Ирен Саръбоюкова, която на този ден навърши 15 години завоюва златния медал на скок височина. В същата дисциплина Стела Гешева се окичи със сребърния медал. Без никаква почивка тя взе участие и на скок дължина, където се класира пета с лично постижение от 5,22м.
Треньорът Димитър Карамфилов е много доволен от своите възпитанички, които са упорити, борят се и печелят медали на всяко състезание.
Божидар Саръбоюков взриви стадиона с два поредни златни медала и невероятни лични постижения в скока на височина и скока на дължина. Атлетът от Харманли победи на височина с 2,08 м, а между скоковете нависоко отиде до сектора на скок дължина, където с един опит записа 7,20 м. Този резултат е номер 1 в Европа за тази възраст и осми в света. Постижението му в скока на височина – 2,08 също е номер 1 в Европа и седмо в света.
Цветка Дякова, която е три години по-малка участва на скок височина и копие като се класира на пето място с резултат ю145 лично и 26, 54 метра на копие – 6 място с лично постижение.
На същия ден малките лекоатлети на СКЛА „Хеброс“ заеха призови места на Атлетическата лига в столицата. При участието на над 600 деца от цялата страна те доказаха способности.
Мила Милкова завоюва златния медал в скока от място с изключителен личен резултат от 208 см. Димитър Ангелов се окичи с бронзов медал на 60 метра. Максим Станков зае четвърто място в скока от място. Марая Христова е пета на 60 метра. За някои деца това бе първо състезание и те се представиха достойно.
Купи получиха и Симона Георгиева за първо място в генералното класиране от веригата GО KIDS 2020 и Станислав Колев за трето място.
Предстои Национален шампионат по многобой за мъже и жени и юноши и девойки до 18 години. Мъжете и юношите ще вземат участие в 10 дисциплини, а останалите в 7.

Милена Митева
От Милена Митева май 13, 2021 15:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама