Кътче за отдих в памет на починали приятели /обновена/

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 26, 2022 20:52

Кътче за отдих в памет на починали приятели /обновена/

Група млади мъже от Тополовград – Светослав Славов, Никола Станилов, Димитър Каракашев и техни приятели, с помощта на Борис Чобанов, направиха малък кът за отдих в памет на трима млади мъже, техни приятели и връстници. Мястото е малката градинка, намираща се срещу сградата на ДЛС – Тополовград.

Те направиха площадка, на която са монтирани три пейки с табелки с имената на младите мъже, в чиято памет са: Васил Кирилов – Ваки, Мартин Петров – Марти и Христо Христозов – Ичето, загубили много преждевременно битката за живота си.

Повече подробности в прикачения видеоматериал и Група четиридесет годишни мъже от Тополовград направиха добро дело в памет на свои връстници и приятели. Светослав Славов, Никола Станилов, Димитър Каракашеву с помощта на по-възрастния от тях Борис Чобанов, изградиха малък кът за отдих в памет на трима тополовградчани, напуснали преждевременно този свят.
Мястото е в малката градинка, намираща се срещу сградата на ДЛС – Тополовград. Направена е площадка и са монтирани три пейки с табелки с имената на младите мъже, в чиято памет са: Васил Кирилов – Ваки, Мартин Петров – Марти и Христо Христозов – Ичето, загубили живота след тежки заболявания.
Освен пейките инициаторите монтираха и соларно осветление на мястото, на което ще се извърша и допълнителни подобрителни действия – полагане на плочки, озеленяване. Един от тях, Светослав Славов, благодари на всички, които са се отзовали и помогнали за събирането на средствата и оказаната друга помощ. Той се обърна към жителите и гостите на Тополовград с молба да пазят и съхраняват това място, изградено за памет и почит. Той каза още, че остатъкът от събраните средства ще бъде предоставен на децата на Васил Кирилов – Ваки, за да им се помогне за предстоящата учебна година.
В съботния ден на 27 август на мястото се събраха инициаторите на това благородно дело и роднини и близки на починалите, както и техни приятели, за да почетат паметта им и да видят направеното.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 26, 2022 20:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама