Кръгла маса на тема, свързана с миграцията в региона, се открива в Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз април 13, 2022 09:47

Кръгла маса на тема, свързана с миграцията в региона, се открива в Харманли

Акценти

  • Във форума участие ще вземат Катя Панева, областен управител, проф. Анна Кръстева, ръководител на българския екип на европейския проект Матилде, представители на РПЦ Харманли, ДАБ, училища, кметове на населени места, НПО, бизнес и медии.

Свързани публикации

Кръгла маса на тема „Местно развитие и иновативни практики на миграция, мобилност, интеграция и включване“ ще се проведе на 14 април 2022 г., от 14:30 ч. Културния център в Харманли.

Целта на кръглата маса, организирана в рамките на европейския проект MATILDE, е да анализира иновативни и добри практики на включване, интеграция и динамизиране на местното и регионално развитие чрез усилията на гражданите, мигрантите и бежанците, училищата, читалищата, бизнеса и гражданския сектор. Ще бъдат формулирани препоръки за оптимизиране приноса и ролята на интеркултурните фактори за местното развитие.

Във форума участие ще вземат Катя Панева, областен управител на област Хасково, проф. Анна Кръстева, ръководител на българския екип на европейския проект Матилде, представители на РПЦ Харманли, ДАБ, училища, кметове на населени места, НПО, бизнес и медии.

След кръглата маса е предвидена културна програма. Хайри Хамдан и Светлана Николова, носители на множество национални и международни награди, ще представят „Поезията – мост между културите“, ще бъде открита и фотографската изложба „Лицата на разнообразието“ на Иван Атанасов (Sakarnews) и Ванина Нинова (MATILDE). Тя вече бе представена в Нов Български университет в София

Интеркултурната програма ще продължи на 15 април с инициативата „Интеркултурни градини като зелени мостове“, исторически разказ за архитектурното съкровище на Харманли – Гърбавия мост на р. Олудере, поетичен рецитал на Извора на Белоногата.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 13, 2022 09:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама