Крум Крумов представи книгата си „Около Исландия за 14 дни“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 28, 2021 19:06

Крум Крумов представи книгата си „Около Исландия за 14 дни“

Акценти

  • Регионален вестник, # 19/951 година XVIII, 21 - 27 май 2021 г.Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Крум Крумов – Пътешественикът от Тополовград, както той сам се определя, представи новата си книга „Около Исландия за 14 дни“. Това стана на 12 май в читалището при голям интерес от съгражданите му.
То премина под формата на интервю на пътешественика при срещата с почитатели му. Секретарят Райна Зотова се изяви като водещ, а Крум Крумов като интересен, ерудиран и емоционален събеседник. Отговорът, който даде ва въпроса защо е избрал тази страна, бе: „Исландия е състояние на ума и съвсем съзнателно, без да прекалявам и без да съм изгубил разсъдъка си, мога да кажа, че тя е вълшебна страна. Наяве“.
Крум разказа увлекателно и интересно за преживяванията си по време на тези 14 дни, с какви хора се е срещал, какво е видял и преживял и всичко това онагледено с много фотоси.
Около него непре-къснато се въртеше синът му Алекс, а в представянето се включи и баща му – Ангел Крумов, докато майка му Таня с вълнение следеше всичко от първия ред в залата
Самата книга заслужава да се прочете, защото това става на един дъх – толкова увличащо е повествованието. За Крум, пътешествието около Исландия с колело и неговата книга писателят Ина Иванова казва: „Пътешественикът, триатлонист и преводач Крум Крумов преминава Ринг Роуд на велосипед за немислимите 14 дни. Изживейте това пътуване на ръба на невъзможното и Исландия ще остане в сърцето ви. Защото всяко пътуване е връщане към себе си”.
А самият Крум обеща, че това няма да е последното му пътешествие, нито пък последната среща с хората на родния му любим Тополовград, където за него е истинският му дом.
Поздравления и подаръци към автора на книгата бяха поднесени от ръководството на Общината и на читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894“.
Проявата бе в рамките на дните на културата посветени на 24 май, който е и ден на Тополовград.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 28, 2021 19:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама