Комисия обследва местните водоизточници за питейна вода

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 16, 2021 07:44

Комисия обследва местните водоизточници за питейна вода

Акценти

  • Регионален вестник, # 6/938 година XVIII, 12 - 18 февруари 2021 г.Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Състоянието на местните водоизточници и водоснабдяването на населението на община Тополовград с питейна вода е описано в подробен доклад. Той е на комисия с председател инж. Хараламби Мочев – зам. –кмет, минният инженер и геолог Димитър Деков и Васил Василев – ръководител на звено „ВиК – Тополовград“, назначена със заповед на кмета. Тя направи обследване на местните водоизточници за питейна вода.
В доклада ѝ са отразени всички водовземни съоръжения, тяхното състояние, технически възможности и проблемите, които имат. Извършени са огледи на място на водоизточниците във връзка с продължителното засушаване през 2020 г. Взети са предвид климатичните особености, както и валежите, които са паднали на територията на Общината през 2019 г. Тя, сравнена с 1992 г., показва, че са намалели сумарно с 30%, но като цяло е по висока от сумата на валежите за страната.
Констатирано е, че състоянието на тръбопроводите не е добро, не отговаря на съвременните изисквания и е необходима подмяна на повечето от тях.
Големи са и загубите на вода по преносната мрежа, като те варират в различните райони на общината от 60 до 83%.
С този доклад се цели да се установи истинското състояние на водоснабдяването в общината и да се търсят начини за неговото подобряване.
Община Тополовград е една от първите и много малкото в страната, които са предприели такова обследване на състоянието на водната мрежа.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 16, 2021 07:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама