Кога един ученик да направи първите си професионални стъпки?

Сакар нюз
От Сакар нюз април 21, 2022 09:15

Кога един ученик да направи първите си професионални стъпки?

Кога един ученик е готов да направи първите си професионални стъпки? Макар отговорът да е субективен, истината е, че веднага щом навърши 18 години, за един млад човек е полезно да започне да навлиза в света на възрастните, да види как се изкарват парите и да трупа своя първи професионален опит.
Ето защо практикантската програма, която Lidl организира за 9-и път тази година, може да се окаже много полезен вариант. А всеки ученик, навършил 18 години, който се преоткрие в нея, може да кандидатства до 15 май на https://jobs.lidl.bg/
Добре дошъл в света на големите
Всеки ученик си мечтае да порасне по-бързо, за да „прави, каквото си иска“. Светът на големите обаче идва с отговорности и младите хора е добре да са наясно с това.
Затова подобен тип програми са едно добро начало. За период от 2 месеца – от 1 юли до 31 август, участниците в нея работят в магазините на веригата в страната и влизат в „кухнята“ на търговията. Научават кои са основните дейности и процеси в един магазин – как се работи с клиенти, кое е най-важното за стоките и тяхната подредба и много други.
За да навлязат плавно в работата, младежите преминават през специални онлайн обучения и разчитат на екип, който ги въвежда – показва им кое как се прави, какво се очаква от тях и всичко, което трябва да знаят, за да върви работата леко.
Програмата е полезна с това, че практикантите придобиват нови знания и развиват ценни качества. Участници в миналогодишните издания оценяват високо, че се учат как да работят в екип, как да общуват с клиентите, създават нови контакти и са мотивирани да показват най-доброто от себе си. Учат се да бъдат отговорни и дисциплинирани, да подреждат задачите си и да се справят с тях. Част от тях пък остават на постоянна работа и дори правят следващите си професионални стъпки нагоре – от практиканти някои вече са на ръководни позиции като или младши зам.-мениджър филиал или се обучават за регионален мениджър продажби.
Участието в програмата е и натрупване на ценен опит – не само житейски, но и професионален, който младежът да сложи в бъдещото си CV. Днес много работодатели го изискват и посочват като ключово предимство. Затова подобно плавно и постепенно натрупване на професионален опит е добра основа. Друго предимство е, че така младите хора ще се научат какво да търсят и в следващите си работодатели – като условия и възможности, но най-вече като отношение към служителите. Тук хубавото е, че Lidl безспорно се е доказал като коректен и надежден работодател, който тази година за трети пореден път бе отличен и с международния сертификат TOP Employer.
Работиш и имаш свои пари
Мечтата на всеки млад човек – да има свои пари и да е независим. С работата идва и това удоволствие. Практикантите на Lidl ще получават атрактивно заплащане, ваучери за храна от 80 лв., както и един ден отпуск за рожден ден, ако е в периода на програмата.
Повече за програмата може да научиш тук.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 21, 2022 09:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама