Кмет, съветници и наместници косят и облагородяват по селата

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 8, 2021 10:26

Кмет, съветници и наместници косят и облагородяват по селата

Акценти

  • Регионален вестник, # 21/953 година XVIII, 4 - 10 юни 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Над 70% от зелените площи в град Тополовград са окосени. Това съобщиха от ръководството на Общината.
През последната седмица усилено се работи по коситбата на тревните площи в целия град, обществените площи се почистват от отпадъци. Специалисти отбелязват, че заради рязкото затопляне и честите валежи се забелязва избуяване на тревните площи, нехарактерно за последните три години. Затова някои райони вече се окосяват двукратно.
В общинския център тревата се премахва с моторна техника. Наред с това се извършват и други дейности по облагородяване на града – боядисват се пейки, ремонтират се изчупените кошчета за отпадъци, освежават се парапети и предпазни огради, зацветява се централната градска част
В селата на общината, проблемът е по-осезаем поради липса на сезонни работници. Именно поради тази причина кметът Божин Божинов се включи в окосяването. Кметските наместници Тодор Кьосев и Атанас Гаджев също взеха участие в процеса по почистване и окосяване на площите в населените места.
В процеса се включиха общинските съветници Силвия Георгиева и Банко Банков.
Заради дъжда те временно бяха спрени, но при благоприятни климатични условия през идната седмица дейностите по почистване ще продължат.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 8, 2021 10:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 670 399 преглеждания