Как се гласува за президент в община Тополовград?

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 27, 2021 11:16

Как се гласува за президент в община Тополовград?

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 26 ноември - 2 декември 2021 г., брой 43/975 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

С балотажа на изборите за президент и вицепрезидент на 21 ноември приключи дългата изборна сага в България за тази година. Тя започна на 4 април с редовните Парламентарни избори.
От общо 8694 избиратели по списък в изборния ден пред машините за гласуване и урните се явиха общо 3304, като 26 от тях са дописани в Избирателните списъци под чертата в изборния ден. Това в проценти представлява 37.62% избирателна активност в този ден. Безапелационният победител е двойката Румен Радев – Илияна Йотова, за която са дадени 2326 гласа или 70% от гласовете.
Броят на тези избиратели, които са предпочели да изразят своя вот с „Не подкрепям никого“ в общината, е само 26.
За опонентите им двойката Анастас Герджиков – Невяна Митева, са дадени 962 гласа или 30%. Това е впечатляваща, дори огромна разлика, около 2.4 пъти в полза на победителите Радев и Йотова, които печелят втори мандат президентски избори в страната.
На тези избори гласуването в общината бе на принципа „всички срещу ГЕРБ“, въпреки отричането на проф. Герджиков, че не е свързан с никоя партия.
От всичките 23 Избирателни секции /ИС/ в общината единствено в двете в Устрем положението за кандидатите на ГЕРБ – Герджиков и Митева, е по-добро. В 21-ва резултатът е 66 гласа за Радев – Йотова и 77 гласа за Герджиков – Митева, а в 22-ра са по равно – по 62 гласа за двете двойки.
Във всичките останали 21 секции превъзходството за Радев – Йотова е категорично. Изборният ден премина спокойно, без напрежение, при слаба активност и без произшествия.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 27, 2021 11:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама