Как може да бъдете подмамени и за какво да внимавате при закупуване на автомобил втора ръка?

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 4, 2022 10:16

Как може да бъдете подмамени и за какво да внимавате при закупуване на автомобил втора ръка?

Акценти

  • За да бъдете сигурни, че автомобилът, който искате да вземете е в добро състояние е важно да вземете с вас механика си или приятел, който разбира от автомобили

Свързани публикации

Вероятно, един голям процент от хората не могат да си позволят да си купят нов автомобил директно от някоя автокъща. Затова прибягваме до различни възможности, с които да успеем да се сдобием с добра кола, която да издържи поне още няколко години.

За съжаление, има много възможности да бъдете подмамени и след време да забележите различни проблеми, които да ви струват много пари. В днешната статия ще ви представим именно тях.

Превъртян километраж

Това е една от най-често срещаните измами, на които може да се натъкнете, когато искате да закупите нов автомобил. Един от най-добрите начини да разберете истинските километри е да направите проверка, на колко километра е била колата при последното сервизно обслужване. Така може мечтаната кола да се окаже със 100 000 километра повече и да се преориентирате бързо.

Току-що пребоядисана кола

Ако сте решили да си купувате кола, която е на поне 10 години, е напълно нормално тя да има драскотини и други следи от нормалната ѝ употреба. За съжаление много от търговците не използват боята само, за да прикрият някоя друга драскотина, а и за сериозни щети, каквито би нанесла ръждата. Затова е добре винаги да се оглеждате за подобни скрити проблеми, които след това ще е скъпо да поправите.

Въздушните възглавници

Много често не се обръща никакво внимание на състоянието на въздушните възглавници, а това може да ви покаже, че автомобилът е бил замесен в ПТП. Добре е да направите щателна проверка на тази част от автомобила и да сте сигурни, че купето не е било удряно, защото в противен случай може да е усукано.

Ако все пак вземете автомобил, който в последствие се оказва, че има някакви проблеми се насочете към авточасти на ниски цени и незабавно сменете повреденото.

Химическо почистване на салона и идеални интериорни детайли

Истината е, че подобно химическо почистване може да направи чудеса със състоянието на тапицерията, кожата и дори таблото. Разбира се, това е временно и след няколко месеца сами ще се убедите, че вероятно не сте направили най-добрия избор.

Същото важи и за различните детайли, които може да се сложат на волана, на тапицерията и т.н. Малките забележки от употреба, които има автомобилът могат да бъдат щателно премахнати, когато се сложи калъф на волана, както и различни калъфи по седалките, които дори да не обърнете внимание, че са там.

За да бъдете сигурни, че автомобилът, който искате да вземете е в добро състояние е важно да вземете с вас механика си или приятел, който разбира от автомобили. Най-важното е да разберете, че колата работи добре и няма ръжда.

Ако интериорът не ви е толкова важен, то поне внимавайте за изключени сигнализиращи лампички на таблото, които би следвало да индикират при проблем. Гледайте дима, който излиза от ауспуха, както работата на двигателя, съединителя, стартера и скоростите.

Ако все пак, след вземане на автомобила, усетите, че нещо не е наред е важно да вземете качествени авточасти, с които да направите ремонт незабавно.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 4, 2022 10:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама