Как да се справите с главоболието, докато работите на компютър

Сакар нюз
От Сакар нюз март 14, 2021 14:00 Updated

Как да се справите с главоболието, докато работите на компютър

Акценти

  • Регионален вестник, # 9/941 година XVIII, 5 - 11 март 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Главоболието може да ви връхлети, докато сте на работа, още повече ако работите на компютър. Светлината от монитора и съсредоточаването на погледа в светещия екран през целия ден може да направи главоболията ви по-интензивни и чести. В допълнение дразненията от заобикалящата среда могат да направят болката още по-трудна за понасяне.
Има няколко неща, които можете да направите, за да облекчите главоболието си, когато работите на компютър.

Приглушете светлината
Ярката изкуствена светлина в работното помещение може да направи главоболието по-силно и неподатливо на болкоуспокояващи медикаменти. Приглушете светлината или я угасете. За предпочитане е да седите до прозорец, откъдето да може да влиза дневна естествена светлина.

Избягвайте силни аромати
Силните аромати, дори да са приятни, могат да се окажат дразнещи за рецепторите в мозъка. Те могат да влошат главоболието и пристъпите на мигрена. За да облекчите главоболието и да разредите честотата на пристъпите, избягвайте силни парфюми и ароматизатори.

Пийте повече вода и не пропускайте хранения
Когато ви боли главата вероятно не ви е до ядене. Но е важно да се храните здравословно, да избягвате вредни храни и да не гладувате. В някои храни се съдържат важни вещества, като триптофан например, който при метаболизиране се трансформира в серотонин – хормона на щастието. Този хормон има способността да подобрява настроението, да се бори със стреса, но и да намалява тензионното главоболие.

Ограничете захарите
Захарните храни, изкуствените подсладители, дъвките, бонбоните, газираните напитки и соковете – всички те влошават главоболието и са предпоставка за по-честото му отключване. Намалете ги до минимум или ги спрете напълно. Това ще подобри цялостното ви здраве и ще ви помогне и да контролирате теглото си.

Пуснете косата си
Ако ви заболи глава в офиса и нямате лекарство подръка, веднага пуснете косата си. Стягането на косата в опашка или кок вреди на нервите и влияе на интензитета на главоболието. Отпускането на косата може да спомогне за утихване на болката.

Хапнете джинджифил или изпийте чаша джинджифилов чай
Кореноплодната пикантна подправка има силни болкоуспокояващи и противовъзпалителни свойства. Чаят от джинджифил или консумацията на пресен корен с малко мед и лимон може да помогне да облекчите главоболието.

Източник: az-jenata.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз март 14, 2021 14:00 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама