И четвъртият самолет „Злин“ кацна на летище Долна Митрополия

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 17, 2021 12:13

И четвъртият самолет „Злин“ кацна на летище Долна Митрополия

Акценти

  • Самолетите имат много добри летателни характеристики и са изключително практични за основно и цялостно пилотско обучени

Свързани публикации

И четвъртият самолет „Злин“ (Zlin Z242L) – последният по договора, сключен между Министерството на отбраната и чешката компания „Злин Еъркрафт“ АД през 2020 г., кацна днес на летище „Долна Митрополия“.

Освен доставката на четири новопроизведени леки витлови учебно-тернировъчни самолети, клаузите на договора включват и доставка на авиационно-техническо имущество, консумативи и разходни материали, на пълен комплект инструменти и средства за наземно обслужване, контролно-проверовъчна и контролно-измервателна апаратура, на пълен комплект литература за обучение, експлоатация и сервизно обслужване и др. Осигурено е и обучение на летателен и авиационен инженерно-технически състав.

Четирите самолета „Злин“ (Zlin Z242L) са предназначени за първоначално летателно обучение на млади пилоти във Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“. Самолетите имат много добри летателни характеристики и са изключително практични за основно и цялостно пилотско обучение както във военната, така и в цивилната авиация.

Първите три пристигнаха вчера.

Източник: МО

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 17, 2021 12:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.